четвртак, 8. август 2013.

Devojka koja fotografijama spasava napustene pse

Himena Hojos oduvek je bila ljubitelj životinja, ali do smrti sopstvenog ljubimca Zico, ni slutila nije da će započeti misiju spasavanja napuštenih pasa. Danas hrani veliki broj sirotana bez krova nad glavom i to novcem od prodatih fotografija na kojima su upravo oni.
 Himena je Kolumbijski model i glumica koja se u slobodno vreme bavi spasavanjem života nekadašnjih kućih ljubimaca izbačenih na ulicu. U gepek pakuje hranu, svežu vodu i fotoaparat i vozi se okolnim ulicama u potrazi za jadnim stvorenjima kojima treba pomoć.
- U gradu sa velikim brojem napuštenih pasa, nažalost ovo i nije težak zadatak – rekla je ona.

Šapućući im tiho reči pune ljubavi, ova mlada žena jako brzo uspostavlja vezu sa životinjama koje mnogi nepravedno nazivaju divljim i opasnim. Mazi ih, igra se sa njima, a kada proceni pravi trenutak uspeva da stvori fantastične fotografije.
 - U početku su me mnogi kritikovali tvrdeći da će grupna hranilica izazvati tuče među psima i širenje bolesti. Srećom brzo su se razuverili – dodala je ova prava ljubiteljka životinja koja svoje fotografije za sada uspešno izlaže u Majamiju, a od novca zarađenog na fotografijama kupuje hranu za gladne pse.
 Zahvaljujući svojoj profesiji Himena je proputovala svet, a na jednom od putovanja osmislila je i veliku hranilicu za napuštene pse, pomoću koje 26 pasa može da jede nekoliko dana dok je ona na putu.
 - Mnogi će reći kako napuštene životinje nisu jedine koje pate, ali ljubimci zaslužuju da budu voljeni i spaseni, a naša je dužnost da im pokaženo bolji način života. Volela bih da imam veliku farmu gde bih mogla da ih smestim, redovno hranim i priuštim im normalan život pun ljubavi. Isto tako želim da edukujem ljude i zato se trudim svim silama da preko fotografija doprem do njihovih srca. Nadam se da ću jednog dana biti u situaciji da sklonim svakog psa kojeg sretnem na ulici, a da za one druge postavim hranilice širom sveta, jer za mene su psi Božije remek-delo - istakla je ona.





Нема коментара:

Постави коментар